Un locuitor al micului oraș Mihailovsk, din sud-vestul Rusiei, a filmat mormintele nou săpate, pe o alee din cimitirul local. „Sunt pe aleea băietilor, din cimitir. Toți băieți tineri. Sunt martiri!”, e auzit bărbatul pe filmare.

El trece cu mașina în viteză mică pe lângă mormintele proaspete, toate ale soldaților din Forțele Aeriene și Corpul Marin al Federației Ruse uciși în Ucraina. Toate mormintele sunt acoperite cu coroane și cruci proaspete. Drapele ale unităților de luptă flutură deasupra lor.

Cele mai multe sunt ale unității de parașutiști care își are baza în Mihailovsk, Al doilea detașament de aviație integrat al FSB al Federației Ruse, trupe aeropurtate.

Trupele aeropurtate din Rusia sunt considerate „elite” și, prin urmare, soldații căzuți sunt îngropați cu onoruri speciale. După drapele, cei 25 de soldați înmormântați la Mihailovsk erau parașutiști și piloți de avioane.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat ultima oară cifra de 1.351 de soldați morți în Ucraina, în vreme ce oficiali ucraineni au spus că e vorba de aproape 19.000. Surse de la Pentagon au spus că numărul victimelor în rândul armatei ruse este între 7.000 și 15.000.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News