Femeia din Constanţa a povestit clipele de groază prin care a trecut, pentru ca ceilaţi oameni să ştie cum ar putea fi păcăliţi şi să se ferească de escroci.
Ieri, la prânz, cineva a sunat pe telefonul fix din casa femeii. Iniţial, a răspuns mama acesteia, care, la scurt timp, a început să plângă şi să-şi strige fiul pe nume. Femeia i-a luat receptorul din mână bătrânei şi a auzit vocea unui bărbat care i-a spus pe numele mic.
El a început să se plângă şi să se vaite, iar femeia mărturiseşte acum că a fost ferm convinsă că era vocea fratelui ei, Bogdan.
Cel de la telefon i-a spus că a plecat la muncă şi că acolo a leşinat, a venit salvarea, i-au pus mască de oxigen şi l-au internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde „m-au găsit cu virusul”.
Ce mă fac? Sunt disperat că îmi trebuie aparat de ventilaţie. A venit managerul spitalului la mine şi mi-a zis că-mi trebuie 200 de milioane de lei, ca să-mi iau aparat de ventilaţie. Tu ai bani în casă?
Metoda „accidentul”, adaptată
Femeia i-a cerut „fratelui” să o sune puţin mai târziu şi a mers să-şi liniştească mama, care plângea în continuu. Atunci a sunat-o şi pe prietena lui Bogdan, care i-a zis că el e la muncă şi că n-a păţit nimic. Iar la scurt timp, fratele şi-a sunat familia pe mobil şi a liniştit-o.
Când au resunat la ultimul apel primit pe telefonul fix, le-a răspuns un bărbat care a spus că se numeşte Antonio. A închis, când au cerut să vorbească cu Bogdan.
Femeia care a fost victima unei tentative de înşelăciune a anunţat poliţia, iar acum se fac cercetări pentru depistarea persoanei care a folosit acest mod de operare.
Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii ne recomandă să manifestăm prudenţă în cazul în care primim un astfel de telefon şi să nu dăm curs respectivelor solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro