Cadouri pentru copiii militarilor eroi
Zeci de cutii cu jucării au fost așezate pe mai mai multe mese din Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național. Misiunea invitaților a fost să le împacheteze cât mai frumos şi să le aşeze sub brad. Artiștii Monica Davidescu şi Aurelian Temişan, împreuna cu fiica lor, au fost printre cei mai harnici.
„Mi se pare absolut minunat să împachetăm cadouri pentru copii, mai ales că părintii lor sunt trimiși în misiuni pentru noi. Noi acasă îl așteptăm pe Moşu. El împachetează toate cadourile. Eu mi-aş dori ca în şcoli să existe ore în care copiii să fie învățați să dăruiască, să-i ajute pe bătrâni, să-i ajute pe copiii, să meargă să dăruiască copiilor din spitale, indiferent dacă fac parte dintr-o societate militară, cum este armata”, a spus Monica Davidescu.
„Am răspuns imediat când am auzit de această propunere de a veni şi de împacheta cadouri pentru cei mici. Am venit şi cu Dora, fata noastră, tocmai pentru a fi în formulă completă şi pentru a ne bucura de aceste momente. Colaborarea mea cu Armata este atât de veche încât mă simt acasă când intru în această instituție şi îmi aduc aminte câte concerte am avut şi câți brazi am colindat”, povestește Aurelian Temişan.
Fiecare invitat a personalizat cadoul care va fi înmânat astăzi de Moş Crăciun unui copil al cărui părinte a decedat sau a fost rănit în urma participării la acţiuni militare.
„Suntem şi noi militari şi ştim ce înseamnă să fie plecaţi cei dragi nouă şi, mai ales, să nu se mai întoarcă acasă teferi. Nimeni nu poate înlocui o persoană, asta este normal, dar încercăm să aducem un strop de lumină şi de speranţă în sufletele copiilor. Am dori, dacă se poate, să le spunem să fie mândri că părinţii lor sunt nişte eroi”, spune unul dintre militarii români, în timp ce împachetează un cadou.
O mână de ajutor a venit şi din partea militarilor străini aflaţi la Bucureşti.
„Suntem de la Comandamentul Diviziei Multinaționale Sud-Est, reprezentând NATO. Ajutăm la pregătirea cadourilor pentru copiii militarilor decedaţi sau răniţi. Suntem bucuroşi să facem asta”, spune un militar american.
Armata a botezat acest eveniment „Crăciunul se petrece în marea familie a Armatei României”. Colonelul Renato Nadolu, cel care organizat acțiunea de împachetare a cadourilor, susţine că este un bun prilej de a aduce oamenii împreună, civili şi militari.
„Până acum, în fiecare an organizam această activitate înainte cu câteva zile de Crăciun, unde-i invitam pe toţi camarazii noștri, camarazii invalizi, pe urmașii eroilor care şi-au dat viaţa pentru ţară în teatrele de operaţii, le dădeam cadouri copiilor şi povesteam despre nevoile lor şi activitatea se încheia. De doi ani, ne-am gândit să facem o activitate mult mai interesantă, mult mai frumoasă. De ce să stăm să împachetăm aceste cadouri în birourile noastre? Am zis să face ceva deschis, să invităm publicul să ne fie alături”, a concluzionat colonelul Renato Nadolu.
România a pierdut 29 de militari în zonele de război, cei mai mulţi în Afganistan şi Irak.
Citeşte şi:
EXCLUSIV/Secretul succesului lui Hrușcă: la concerte poartă aceeași pantofi de 20 de ani
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro