La Colegiul Național Mihai Eminescu din centrul Capitalei au fost 3 secții de votare. Mulți oameni au venit să voteze duminică, în jurul orei 12.00. Printre ei, și familia Axenie. Angela ( 75 de ani) și Puiu ( 76 de ani) sunt căsătoriți de 57 de ani. Au venit să voteze, pentru că susțin familia tradițională. „Căsătoria între un bărbat și o femeie trebuie să mai dea și roade, și copii, nu să împrumute copii, cum ar fi în cazul celor de același sex„, ne-au spus cei doi la ieșirea de la vot. Deși sunt convinși că acest referendum nu va schimba nimic, soții Axenie văd utilă organizarea acestuia. „Referendumul nu are ce să schimbe, fiindcă tot familie tradițională rămâne. Dar e bine să fie clar, să nu mai lase loc de interpretare. E dubios când se spune «căsătoria între soți»„, explică Puiu Axenie.
Soția lui ne-a spus care e secretul unei căsnicii de durată, precum e a lor: „Dacă ai o familie la care ții, trebuie să știi să faci concesii și atunci mergi mai departe, că nu există o familie perfectă. Să mai faci concesii și totul va merge bine. La anii noștri te bucuri cu adevărat de copii și de nepoți. Să ne țină Dumnezeu sănătoși și să serbăm și nunta de diamant„, spune Angela.
«Poporul trebuia să-și spună părerea»
Nu doar persoanele de vârsta a treia au venit astăzi să voteze la Colegiul Național Mihai Eminescu. Au venit și tineri căsătoriți. Nicolae (37 de ani) și Maria ( 30 de ani) au mers la vot direct de la slujba de duminică, având cu ei și cele două fetițe ale lor. „Este foarte utilă organizarea acestui referendum, pentru că poporul trebuie să-și spună părerea vizavi de acest subiect. Nu este o discuție vizavi de a condamna pe cineva sau a pune într-o lumină proastă o anumită categorie socială din România. Noi suntem o familie tradițională, soț, soție, și avem și doi copilași și consider că homosexualii nu reprezintă o problemă și au și ei drepturi„, explică Nicolae. El și Maria se numără printre tinerele familii care merg des la biserică și tocmai că sunt o familie tradițională. Ei vor ca aceasta să fie normalitatea în România.
«Nu am nimic cu homosexualii…să nu ajungă să ne călărească»
Veronica Voicu ( 59 de ani) este cadru medical și unul dintre cele 3 milioane de români care au susținut referendumul pentru familie. „Dumnezeu ne-a creat și ne-a dat porunca să ne împerechem bărbat și femeie, deci nu se poate să ajungem în halul ăsta în care s votam normalitatea. Homosexualii sunt puțin bolnavi. Nu am nimic cu homosexualii, am un sentiment de milă pentru ei, dar nu să ajungă să ne călărească. Chiar ne batem joc de creație și de Creator„.
Eugenia Popa susține familia tradițională, spunând răspicat că homosexualii îi provoacă scârbă: „Am votat pentru familia tradițională. Am văzut femei sărutându-se pe stradă, ținându-se de mână și apoi oprindu-se ca să se sărute și mi-au provocat silă„.
Ciprian ( 23 de ani) a venit astăzi la vot alături de mai mulți prieteni de-ai săi: „Trebuie să iasă toți la vot, pentru că trebuie să ne afirmăm identitatea națională, pentru a schimba ceva în țară. Nu e de ajuns să semnalăm ceva pe rețelele de socializare, trebuie să mișcăm ceva, să facem un efort să răspundem acestei chemări la vot (…) Nu cred că e o problemă asta, că homosexualii nu se exprimă foarte direct, dar să nu uităm că pe termen îndelungat, consecințele pot fi destul de grave. Dacă copiii noștri vor fi educați în spiritul acesta, e posibil să avem o societate de homosexuali și de gay„.
Mariana (74 de ani) e dezamăgită că lumea nu a venit la vot: „A fost prezența mică la vot și ne doare sufletul, că cei care nu votează nu-și dau seama pentru viitor, pentru tineretul care vine și în ce societate bolnavă o să se dezvolte ei„.
Referendumul pentru familie a generat multe discuții în contradictoriu, fiind subiectul principal de discuție din acest weekend atât în parcuri, cât și la terase, cafenele și, nu în ultimul rând, la biserică.
CITEȘTE ȘI:
Totul despre ardeleanul care din 2015 e primarul unei localități din Spania:
„N-a contat că sunt român, m-au ales pentru că mă știau ca om„