Corpul ceresc, cu un diametru de 400 de metri şi cântărind 55 de milioane de tone a trecut în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 1:28, ora României, la o distanţă periculos de mică de Terra, spun specialiştii: de 319.000 de kilometri.
Pentru astronomi „întâlnirea periculoasă” a corpului ceresc cu Terra a fost un adevărat spectacol. Radarele NASA au fotografiat fazele în care cel mai mare corp ceresc a ajuns în apropierea Pământului în ultimii 35 de ani, iar savanţii au pus cap la cap capturile şi le-au dat publicităţii sub forma unui filmuleţ.
NASA a dat publicităţii o serie de imagini cu asteroidul 2005 YU 55, înregistrate de radarele sale pe 7 noiembrie. În imagini se poate vedea roca imensă, având o formă aproape rotundă, cu o suprafaţă neagră şi care desfăşoară mişcări lente de rotaţie în jurul propriei axe.
Cu toate că de această dată a ratat razant Pământul, cercetărorii susţin că uriaşa piatră trebuie atent monitorizată deoarece cursul e, după anul 2075 nu mai poate fi mpsurat cu precizie, chiar şi cu noile tehnologii de atunci.