„Fără mâini. Fără picioare. Fără griji!”

„Imaginează-ţi cum e să te naşti fără mâni. Fără braţe cu care să cuprinzi pe cineva. Fără mâini cu care să mângâi sau cu care să strângi alte mâini. Dar cum o fi să te naşti fără picioare? Să nu poţi niciodată să dansezi, să mergi, să alergi, fără să poţi măcar să stai vreodată pe picioarele tale. Ce-ai face? Cum ţi-ar afecta toate astea viaţa de zi cu zi?” Aşa începe povestea lui Nick pe pagina lui de internet, attitudeisaltitude.com.Copilăria i-a fost marcată de o cumplită luptă pentru a înţelege de ce e atât de diferit. La vârsta lipsei de griji, Nick se zbătea între profunde crize de depresie şi o singurătate cumplită.

Avea 7 ani când  a primit o serie de proteze electronice menite să-l ajute să trăiască măcar un pic mai bine. Atunci şi-a dat seama că, chiar şi cu acele mâini şi picioare artificiale, va fi toată viaţa fundamental diferit de toţi ceilalţi. Că nu va fi niciodată „unul dintre copii”. Nick Vujicic a început să crească învăţând să trăiască, în fiecare clipă, cu handicapul său. A învăţat să facă fiecare lucru banal pe care noi, ceilalţi, nici nu conştientizăm cât de norocoşi suntem că-l putem face:  spălatul pe dinţi, pieptănatul, scrisul la tastatură… pas cu pas, victorie cu victorie, Nick s-a transformat în tânărul aproape ireal care azi le redă zâmbetele şi curajul altora mult mai norocoşi decât el.

VIDEO: Imaginile care îţi pot schimba viaţa

De ani de zile, Nick străbate lumea în lung şi-n lat să le vorbească oamenilor despre bucuria de a trăi. Să-i motiveze. Să-i încurajeze. Forţa acestui om  captiv într-o jumătate de trup este incredibilă.   „N-ai voie să te gândeşti că nu eşti destul de bun! N-ai voie să crezi că nu meriţi nimic! Eu iubesc viaţa! Atât de mulţi oameni vin la mine şi mă întreabă „Cum de poţi zâmbi atât de mult?” Îi răspund fiecăruia: ştii, e o poveste destul de lungă” – le spune Nick Vujicic miilor de tineri care se adună să îl asculte. Şi atunci, imposibilul se întâmplă: acest om care s-a născut cu toate împotrivă devine umărul pe care plâng cei care par să aibă totul.

 

Urmărește-ne pe Google News