Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Afacerilor Interne, Irina Volk, a declarat că un „obiect neidentificat” care a fost plasat într-o mașină a explodat într-una dintre parcări. Ea a confirmat că două persoane au fost rănite și au fost internate la spital.

Agenția de presă de stat TASS scrie că explozia a avut loc când un bărbat și o femeie au intrat într-un Toyota Land Cruiser parcat. Bărbatului i-au fost amputate picioarele, iar femeia a fost rănită la față de schije. Martorii oculari le-au acordat primul ajutor.

Încă cinci mașini din apropiere au fost avariate. Irina Volk a spus că un dispozitiv exploziv plasat sub partea inferioară, lângă scaunul șoferului, a fost detonat de la distanță.

Toyota Land Cruiser aparține unui militar și soției sale. Potrivit unor informații care circulă în presa rusă și ucraineană, explozia mașinii este legată de activitățile oficiale ale proprietarului său.

Baza scrie că în mașina distrusă se afla un ofițer GRU. În urma exploziei, bărbatului i-au fost smulse picioarele, susține canalul de Telegram. Kommersant mai relatează că victima este un ofițer al Ministerului Apărării care a slujit în GRU și era responsabil de comunicații, în unitatea sa.

 

RIA Novosti, citând o sursă din agențiile de aplicare a legii, a raportat că una dintre versiunile exploziei este „o tentativă de asasinat legată de activități profesionale”.

Kommersant mai scrie că, în legătură cu „identitatea victimei”, ancheta urmărește și o versiune legată de acțiunile serviciilor speciale ucrainene și ale agenților acestora. Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, a declarat la The Breakfast Show că Kievul nu are nimic de-a face cu atentatul. „Din câte am înțeles, acolo erau echipamente defecte. Noi, desigur, nu avem nimic de-a face cu asta”, a spus el.

Momentul exploziei a fost surprins de camere de supraveghere din zonă și imaginile – publicate pe mai multe canale de Telegram.

Urmărește-ne pe Google News