În imagini se poate observa cum elicopterul ajunge din urmă drona, care zbura cu o viteză de croazieră de 180 km/h. Un luptător al Forțelor Armate ucrainene a reușit să fixeze drona inamică la același nivel cu elicopterul, deplasându-se cu aceeași viteză. Într-un interval de doar 10 secunde, soldatul a tras două rafale dintr-o mitralieră de calibru mare, reușind să doboare dispozitivul inamic.

Primele lovituri au avut loc în primele cinci secunde, iar gloanțele rămase au terminat treaba, drona prăbușindu-se în a zecea secundă, lăsând în urmă o dâră de fum.

 

Deși filmarea nu precizează exact locul și momentul evenimentului, se pot observa câmpuri printre ușile deschise ale elicopterului, într-o zonă neidentificată din Ucraina.

Acesta nu este primul atac al rușilor folosind drone kamikaze. Potrivit comandantului Forțelor Aeriene Nikolai Oleșciuk, în noaptea de 23 august, 16 drone au fost lansate de ruși, dintre care 14 au fost doborâte datorită operațiunilor grupurilor mobile ucrainene și a echipamentelor de război electronic. Alte două dispozitive au dispărut de pe radare din motive necunoscute, a precizat Oleșciuk.

Urmărește-ne pe Google News