Povestea celor doi tineri din Kiev a fost publicată de CNN.

„A fost foarte înfricoșător”, a declarat Arieva, care s-a căsătorit cu partenerul ei la mănăstirea Sf. Mihail din Kiev. „Este cel mai fericit moment din viața ta, iar tu auzi sirenele”, a spus tânăra, care e deputat în Consiliul orașului Kiev.

Cuplul plănuia să se căsătorească pe 6 mai și să petreacă apoi la un restaurant cu o „terasă foarte, foarte drăguță” cu vedere la râul Nipru. „Doar noi și râul și lumini frumoase”, a spus tânăra de 21 de ani.

Toate acestea s-au schimbat când președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineață, o operațiune militară în Ucraina, iar atacul a început cu câteva ore înainte de zori, cu o serie de tiruri de rachete.

Cuplul, care s-a întâlnit în octombrie 2019, la un protest în centrul Kievului, a decis că să grăbească cununia, pentru că nu sunt siguri ce le rezervă viitorul.

Yaryna Arieva, o mireasă tristă | Foto: Captură video CNN

„Situația este grea. Vom lupta pentru pământul nostru!”, a spus Arieva. „Putem muri și am vrut doar să fim împreună înainte de asta”.

După cununie, Arieva și Fursin, 24 de ani, care este inginer software, s-au pregătit să meargă la Centrul de Apărare Teritorială local, pentru a ajuta la apărarea țării. „Trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm oamenii pe care îi iubim și pământul pe care trăim”, a spus ea. „Sper să fie bine, dar fac tot ce pot pentru a-mi proteja pământul”.

„Poate că ne vor da doar o armă și vom merge să luptăm. Poate că vom ajuta cu altceva. Ei vor decide”, a mai spus ea.

Arieva și-a descris soțul drept „cel mai apropiat prieten al ei de pe Pământ” și spune că speră că într-o zi își vor putea sărbători căsătoria printr-o petrecere.

„Poate că ei (rușii – n.r.) vor ieși din țara noastră și vom avea posibilitatea de a sărbători cum trebuie”, a declarat tânăra, care a adăugat: „Sper că vom avea în continuare pământul nostru, că vom avea țara în siguranță și fericită, fără ruși în ea”.

Foto: captură video CNN

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații după ce Rusia a atacat Ucraina

Urmărește-ne pe Google News