Pentru a realiza acest experiment a fost nevoie de două sticle, una a fost umplută cu apă fierbinte, iar cealaltă cu apă rece. În momentul în care a fost realizat experimentul, în Bucureşti termometrul indica -9 grade Celsius, dar din cauza vântului care sufla cu putere, temperatura resimţită era de -21 de grade Celsius.
Apa caldă
În momentul în care apa fierbinte a fost turnată peste o cutie de metal, aproape imediat temperatura acesteia a scăzut până la limita îngheţului. Iar din momentul în care apa caldă a atins metalul până când a îngheţat cu totul nu a fost nevoie decât de 9 secunde.
Apa rece
Nici la apa rece nu a fost o diferenţă semnificativă. Aceasta a îngheţat în aproximativ 8 secunde din momentul în care a fost turnată pe suprafaţa metalică.
Cod Portocaliu
În acest moment, este cod portocaliu de ninsori şi viscol în Bucureşti şi alte 12 judeţe din zona de sud şi sud-est a României.
Zonele vizate de codul portocaliu de ninsori și viscol sunt județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, unde avertizarea a intrat în vigoare pe 26 februarie, la ora 07:00, şi va rămâne activă cel puţin până la ora 23:00.
În acest interval, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.
Tot pe 26 februarie, la ora 10:00, a intrat în vigoare și codul portocaliu de ninsori și viscol pentru București, dar și pentru județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea. Avertizarea meteorologică este valabilă până pe 27 februarie, la ora 14:00.
În următoarele zile, temperaturile vor scădea, în unele zone, până la -20, chiar -22 de grade Celsius, iar din cauza vântului care va sufla cu putere, temperatura resimţită ar putea fi chiar de -30 de grade Celsius.