Imagini revoltătoare au fost surprinse, miercuri dimineața, în Vama Nădlac. Zeci de oameni s-au întors din străinătate și au fost băgați în autocarele puse la dispoziție de autorități.

”Ne duc ca pe sacii de porumb. Nu este dezinfectat. Ne bagă 60-80 de persoane într-un autobuz? Ne omoară cu zile”, au spus pasagerii în înregistrare.

O femeie a fost cea care a filmat cursa de coșmar cu telefonul mobil, după care l-a postat pe pagina sa de socializare.

Zeci de oameni au fost băgați într-un autocar în momenul în care s-au prezentat la Vama Nădlac. Cu bagajele în brațe și cu măștile pe față, românii întoși în țară s-au plâns de condițiile de transport.

După ce imaginile au ajuns pe internet , Prefectura Județului Arad a reacționat.

”Domnul prefect Gheorghe Stoian cunoaște situația, a luat legătura cu domnul chestor de poliție Bondar Marin din cadrul ITPF Oradea, de asemenea a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și cu Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, dând dispoziție să nu se mai permită accesul în autocar a unui număr de oameni mai mare decât capacitatea autocarului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Arad, Lucian Cozma, potrivit Aradon.

Pe filmare, pasagerii spun că autocarul
aparține Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Autocarul nu aparține ISU Arad. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al Județului Arad nu are autocar în înzestrare. ISU Arad nu a încheiat contract cu nici un operator economic, pentru că nu este atributul inspectoratului.”,  a transmis George Pleșca, purtătorul de cuvânt ISU Arad pentru Aradon.

Mai mult cei de la DSP pune situația pe umerii Poliției de Frontieră.

„Odată ce ajung în vamă, situaţia este gestionată de Poliţia de Frontieră. În funcţie de numărul de persoane, se solicită un număr de mijloace de transport care să îi ducă la destinaţie, la centrul de carantină. Rolul DSP a fost să contracteze un transportator. (…)Dacă se respectă numărul, e în regulă. Numărul e dat de capacitatea de transport a autocarului,”a spus Horea Timiș, directorul DSP.

Urmărește-ne pe Google News