Digul care a cedat se află în zona de revărsare a râului Crasna, iar ruptura are aproximativ 50 de metri. La fața locului au fost trimise mai multe echipe care să încerce să refacă zona de apărare.

În acest moment este pericol de inundații în zona localității Giungi din județul Satu Mare, potrivit PresaSM.

Sute de case au fost inundate și peste 100 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor, după ce s-au înregistrat debite record pe afluenții Crasnei. Peste 1.000 de animale au murit în ape.

Ministrul mediului, Tanczos Barna, a declarat joi, în cadrul unei vizite efectuate în localităţile din judeţul Satu Mare afectate de inundaţii, că această zonă a fost lovită de „o viitură uriaşă”, ca urmare a unui „debit istoric, de peste 70 de litri de apă în mai puţin de trei ore”.

Crucea Roșie a inițiat o campanie de ajutorare pentru cei care au rămas fără case.

De asemenea, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a anunțat că va evalua pagubele împreună cu primăriile și va ajuta familiile sinistrate, asumându-și construirea unor case noi. Părintele Florian Ioan Mocan, protopopul de Carei, a vizitat vineri localitățile afectate și a discutat cu preoții, primarii și sinistrații, potrivit Basilica.ro

„Orice ajutor este binevenit, cred că în aceste momente nu trebuie să căutăm vinovați, ci să fim solidari ajutând fiecare după putința sa”, a declarat părintele Florian Ioan Mocan, care le-a dus sinistraților un TIR cu apă îmbuteliată.

Urmărește-ne pe Google News