Luna plină din această noapte apare pentru a doua oară în octombrie, ceea ce astronomii numesc fenomenul „Lună albastră”.
Luna plină din această ultimă zi a lui octombrie vine într-un moment în care satelitul natural al Terrei se află la cea mai mare distanță de Pământ (peste 405.000 km) va fi și o „MicroLună”, opusul unei „SuperLuni”, ceea ce înseamnă că pe cer va apărea puțin mai mică decât Luna plină obișnuită, potrivit CNN.
Luna albastră nu are nicio legătură cu culoarea. Ea este numită albastră deoarece va fi a doua lună plină într-o singură lună calendaristică.Dacă observaţi o stea roşie care străluceşte în această seară langă luna plină, să ştiţi ca este Marte.
Planeta roşie a fost cel mai aproape de Pământ la începutul lunii octombrie şi încă străluceşte puternic pe cerul nopţii.În timp ce o lună albastră pare rară, o lună plină de Halloween în fiecare fus orar este şi mai rară. Acest eveniment a mai fost vizibil în anul 1944.
Cu toate acestea, o lună plină apare de Halloween la fiecare 19 ani în anumite fusuri orare. Aşteptăm din nou o lună plină de Halloween în 2039, 2058, 2077 şi 2096.