Oameni cu fețele acoperite au ieșit pe străzile orașului Napoli pentru a protesta contra blocajului național pe care autoritățile au de gând să îl impună, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului, a notat Corriere della Sera.

Tineri care purtau hanorace cu glugă au dat foc coșurilor de gunoi și s-au bătut cu polițiștii. Imaginile difuzate de televiziunile italiene au arătat apoi manifestanți care au lovit cu bâtele mașinile de poliție, au aruncat cu pietre și au spart geamurile autoturismelor.

Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, dar a fost folosită și forța fizică în confruntările cu insurgenții.

Violențele au avut loc după ce Italia a înregistrat ieri, 23 octombrie, un nou record de îmbolnăviri zilnice: peste 19.000 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

În acest context, guvernatorul regiunii italiene Campania, Vincenzo De Luca, a cerut guvernului un blocaj național și a anunțat că va închide regiunea.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Vezi şi locuri de vizitat în Napoli!

Urmărește-ne pe Google News