„E o chestiune de justiție și cu asta basta. Și oricui i se poate întâmpla, Doamne ferește, și o boală gravă și așa ceva. Poți să nu fii vinovat dar s-o pățești. Subiectul este extrem de complex. Pe de altă parte, ce mă supără sau m-a supărat este un fel de fericire a unor cetățeni când cineva calcă într-o groapă sau pățește ceva. Nu-i frumos asta și nu-i creștinesc. Atâta spun, nimic altceva. Nu trebuie să existe azi, ca-n Evul Mediu, execuții publice, să ne adunăm să ne bucurăm că i se taie capul cuiva. E urât asta. Pe de altă parte, Justiția a spus un lucru, ideea este că trebuie să respectăm acest lucru până la capăt”, a declarat Mircea Diaconu, în exclusivitate pentru Libertatea.
Mircea Diaconu a avut și el întâlniri cu Justiția în trecut. În iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Mircea Diaconu, pe vremea aceea ministru al Culturii, este incompatibil, deoarece a deţinut simultan funcţiile de senator şi director al Teatrului Nottara.
Decizia a fost definitivă, Mircea Diaconu având interdicţia de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani, începând cu data de 19 iunie 2012. La 5 decembrie 2012, senatorul liberal Mircea Diaconu şi-a dat demisia din Parlament.
La 19 martie 2014 a demisionat din PNL, pentru a candida ca independent la alegerile pentru Parlamentul European. La 2 aprilie 2014, BEC a respins candidatura sa, dar la 9 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis definitiv că Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European. A fost ales europarlamentar la 25 mai 2014.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro