Premierul justifică întârzierea cu ”obiecții din partea ISU” și dă garanții că se vor rezolva în câteva zile. Celelalte discuții care spun că s-ar mai amâna redeschiderea cu săptămâni sau luni sunt, susține premierul, ”speculații”.
Realitatea de la intrările în cele 10 stații de metrou din Drumul Taberei arată acum așa: intră și ies cisterne, se sapă cu excavatoare, se montează geamuri, atârnă cabluri electrice făcute colac, gunoaie, resturi de la cabluri și profile metalice încă așteaptă să fie ridicate.
Lucrările la Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei au început în 2012 și s-au oprit brusc un an mai târziu, din cauză că au fost tăiate fondurile alocate acestui proiect.
Deschiderea magistralei M5, anunțată ca cea mai măreață realizare a Metrorex de după Revoluție, descrisă de ministrul Lucian Bode ca fiind lucrarea ”cea mai spectaculoasă arhitectural și tehnologic”, a fost atât de des amânată că a ajuns subiect de glume și bancuri.
Nici cei 16 miniștri care s-au perindat pe la Ministerul Transporturilor în cei opt ani de lucrări, nici utilajele TBM, similare cu cele folosite pentru săpăturile la Canalul Mânecii, sfințite și botezate cu nume de mucenițe – Varvara și Filofteia – și nici chiar promisiunile făcute muncitorilor de un ministru în 2013 că vor primi peste 100 de milioane de lei nu au schimbat pasul de melc al lucrărilor.
Magistrala 5 de metrou, care a costat 3,4 miliarde de lei, are 7 kilometri lungime, un depou și 10 stații: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 23Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro