„De la vârsta de 8 luni a pornit totul, atunci am realizat cât de strălucită poate fi. A început să spună culori, litere, numele destul de devreme față de alți copii”, a spus mama ei, Victoria Derbyshire.
De la vârsta de doi ani, micuța Ophelia putea să recite și să își aducă aminte alfabetul. Când a fost dată la școală, părinții ei și-au dat seama că ea era cu mult înaintea colegilor ei. Atunci au decis să-și ducă fetița la un psiholog specializat în copiii care au un asemenea dar.
„Voiam să ne dăm seama cum o putem ajuta. Nu voiam să se simtă că este împinsă, dar în același timp nu voiam să se simtă simulată foarte puțin”, a spus și tatăl ei, Ben Dew, care lucrează în IT.
Astfel, Ophelia a făcut testul Standford-Binet, conceput pentru a măsura inteligența copiilor. Testul folosește metode pentru a determina cum copiii sunt conștienți de spațiul în care se află și ce competențe verbale și logice au. Majoritatea micuților au IQ-ul situat între 85 și 115. Ophelia a obținut 171.
„Am fost îngrijorată că oamenii ne vor percepe ca pe niște părinți drastici. Aș fi mândră de Ophelia indiferent de ce ar face, atâta timp cât ea e fericită și sănătoasă”, a declarat mama ei, potrivit BBC.
Totuși, mama ei arată că Ophelia este la fel ca orice alt copil de vârsta ei. Iubește să alerge, să se joace cu verișorii ei și să sară, dar se întâmplă să mai „iubească” să învețe lucruri noi.
„Am senzația că vorbesc cu un adolescent în vârstă de 19 ani. Poți să porți conversații cu ea, vine cu propriile idei. Pare că absoarbe informațiile mult mai rapid”, a mai punctat tatăl ei.
CITEȘTE ȘI: Ecaterina Andronescu insistă ca Dragnea să demisioneze. Spune că partidul e în cădere liberă. „De la 45% la 25% e mult prea mult”
FOTO: CAPUTRĂ VIDEO