Un cuplu ucrainean neînarmat, „în vârstă”, care a înfruntat un grup de soldați ruși pe proprietatea lor, a devenit viral după ce videoclipul întâlnirii a fost publicat. „#UkrainianHeroes”, a scris vineri, pe Twitter, Ambasada SUA în Ucraina. „Astăzi salutăm acest cuplu în vârstă, care a rezistat soldaților ruși”.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată trupe ruse înarmate, în uniformă, deschizând o poartă spre curtea cuplului, cu un câine care latră, undeva, în apropiere.

După ce ies din vizorul camerei, se aude o împușcătură puternică. Videoclipul trece apoi într-un alt unghi, în interiorul curții, unde soldații intră cu armele pregătite pentru tragere și extrem de prudenți. Apoi apar cei doi bătrâni, purtând pulovere albastre și pantaloni negri, și se apropie de soldați. Se aud cum strigă la militari, îi întreabă ce fac acolo și le spun că le încalcă proprietatea privată.

Un al patrulea soldat a vrut să intre și el în curte, dar s-a oprit imediat după poartă și a așteptat, când a văzut că discuția devine una încinsă.

După câteva minute de ceartă, soldații se întorc și pleacă. Cuplul îi conduce spre poartă, apoi o închide în urma lor.

Potrivit presei ucrainene, schimbul de replici a avut loc în regiunea Mikolaev, la aproximativ 100 km est de Odesa, în sudul țării.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News