Oamenii au sosit în Gara de Nord din Timișoara în jurul prânzului și au făcut controlul epidemiologic, după care au mers pe traseul special pregătit până la peronul 7, unde s-au urcat în trenul către Viena.
“Am organizat plecarea unor cetățeni români în Austria. DSP s-a implicat activ, răspunde de partea medico-sanitară. Nu au fost probleme, până în momentul de față. Totul a decurs normal”, a declarat Mihaela Valcovici, directorul DSP Timiș, pentru ziarul local Opinia Timișoarei.
Încă de la intrarea în Gara de Nord, au fost realizate culoare pentru ca muncitorii să nu se îngrămădească și să poată respecta distanțarea socială impusă de ordonanțele militare.
Potrivit unui comunicat emis săptămâna trecută de CFR Călători, cursele au fost organizate ca urmare a cererii operatorului feroviar de călători din Austria (OBB) și a discuțiilor purtate între autoritățile din Austria și România.
“CFR Călători participă, în calitate de operator feroviar, la efectuarea acestui transport, în parteneriat cu compania austriacă OBB, organizatorul acestei acțiuni. Din punct de vedere tehnic, CFR Călători este pregătită, însă efectuarea transportului se va realiza cu condiția ca partea austriacă să colecteze suficiente rezervări pentru ocuparea vagoanelor”, se arată în comunicat.
Toți cei care au plecat în Viena au mai avut contracte de muncă acolo și în trecut și se află la schimburi de tură. Autoritățile spun că au asigurări medicale și echipamente de protecție. Mai mult, când vor ajunge în Viena vor fi testați pentru coronavirus și abia apoi pot merge la muncă.
De asemenea, în zilele următoare, alte garnituri vor duce alți români în Austria.
Mai multe detalii despre primul tren care a dus români la muncă în străinătate puteți citi aici.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro