Rachetele armatei ruse continuă să lovească obiective civile în orașele ucrainene, mai ales blocuri de locuințe. Ultimul vizat, un imobil cu 5 etaje, dintr-un cartier al capitalei Kiev.

Atacul de vineri de dimineață s-a produs în districtul Podilskyi, Kiev, după ce rămăşiţele unei rachete prăbuşite au vizat clădirea cu cinci etaje, a anunţat Serviciul de Urgenţă al Ucrainei.

Raportul iniţial cu privire la incendiu a fost primit la 8.04, ora locală, se arată în comunicat. La sosire, pompierii au văzut că un incendiu izbucnise la primele trei etaje ale clădirii. În jur erau dărâmături, sub un perete prăbușit fiind găsită victima decedată.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Șefa ONU pentru afaceri politice, Rosemary Di Carlo, solicită o anchetă asupra numărului masiv de victime civile și distrugerea a sute de clădiri rezidențiale, școli, spitale și alte infrastructuri civile din Ucraina. Di Carlo a declarat Consiliului de Securitate că „dreptul internațional umanitar este foarte clar” în interzicerea atacurilor directe asupra civililor în cadrul operațiunilor militare și în asigurarea protecției acestora.

Cu toate acestea, a spus ea, multe dintre atacurile zilnice care vizează orașele ucrainene „se pare că sunt nediscriminatorii, cauzând victime civile și daune infrastructurii civile”. Di Carlo a citat cele mai recente statistici de la Oficiul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului: 1.900 de victime civile de la începutul războiului, din 24 februarie până în 15 martie.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News