Medicii spun că adolescenții încercau atunci să-i imite pe niște artiști care, într-un clip, alergau pe un tren, iar cele mai multe cazuri de acest gen au fost acum doi ani: șapte în doar zece zile.

„Mi-am pierdut amintirile din seara aceea. Dar o să spun ce mi-au zis prietenii. M-am îndepărtat de ei și, deodată, ei s-au uitat la mine și eu eram pe vagon, mă ridicam. Arcul electric a trecut prin umeri, a venit prin mână în telefon, s-a dus pe picior și m-a aruncat. Auzeam încontinuu țipetele prietenilor”, a declarat unul dintre adolescenți.

În ziua de Paște, Fernando a ajuns las gara din Onești împreună cu niște prieteni. S-a urcat pe un tren și s-a electrocutat. A ajuns în spital cu arsuri pe mâini, picioare și torace. În total, 40% din suprafața corpului.

„Când m-am urcat, aveam telefonul în buzunar și, după, l-am scos. Abia l-am scos și deja m-a electrocutat. Aveam hainele lipite de corp și când mi le-a dat jos m-a durut foarte tare”, a declarat Fernando.

Un băiat de 13 ani s-a electrocutat pentru că a vrut să ajungă pe alt peron. Nu s-a mai urcat pe pasarelă, ci a trecut pe șine și s-a urcat într-un tren. Și el are arsuri pe 40% din suprafața corpului. Nu-l dor doar rănile, ci și sufletul, pentru că prietenii lui au fugit și l-au lăsat întins pe trotuar… În total, șase copii electrocutați pe calea ferată au ajuns în ultima lună și jumătate la Spitalului Grigore Alexandrescu.

„Cei mai mulți ne-au spus că s-au urcat pentru priveliște, să-și facă un selfie. Se produc electrocuții foarte grave. Liniile de cale ferată, indiferent unde sunt ele, sunt electrificate. Au în jurul lor un câmp electric foarte mare, ne putem ridica la un metru, doi de la sol și să se roducă o nenorocire”, a declarat purtătorul de cuvânt Spitalul Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Sursa video: Știrile TVR

Urmărește-ne pe Google News