UPDATE 14 iulie, ora 14:39. Purtătorul de cuvânt al SJU Ploiești,
dr. Violeta Magdalena Tănase, a precizat pentru Libertatea că pacienta, care este din București, a fost diagnosticată cu traumatism toracic, cu fracturi costale multiple, pneumotorax și contuzie pulmonară, fractură de bazin și col femural stâng, traumatism cranio-cerebral minor.

”Ea trebuie operată la șold, iar pentru fractura de bazin trebuie să stea două luni imobilizată la pat. Nu neapărat în spital, se poate îngriji acasă”, a mai explicat dr. Violeta Magdalena Tănase.

”Se poate spune că femeia a scăpat miraculos cu viață. Ea a căzut 10-15 metri pe un teren stâncos, de pe o potecă îngustă, nemarcată, cu o înclinație de 70 la sută. Destul de mulți turiști și-au pierdut viața în acea zonă”, a declarat pentru Libertatea șeful Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc.


Femeia făcea parte dintr-un grup și mergea pe traseul periculos Brâna Mare a Coştilei, în condiţiile în care pe munte ploua şi era ceaţă, potrivit Agerpres.

Prietenii turistei au cerut ajutorul autorităţilor, pentru a trimite un elicopter SMURD, dar potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, elicopterul SMURD nu a mai venit în zonă din cauza vremii nefavorabile.

Salvamontiştii din Buşteni au ajuns la locul accidentului la ora 16.00, iar operațiunea de extragere a victimei a durat 10 ore.

„La ora 1.20, femeia a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Județean Ploiești. Era conștientă, dar în stare gravă. Avea multiple traumatisme, la cap și la șold”, a declarat, luni, pentru Libertatea, Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

 
 

Urmărește-ne pe Google News