Durere, tristețe și lacrimi… În Vinița, întreaga comunitate i-a petrecut pe ultimul drum pe cei nouă soldați ai unității speciale „KORD”. O unitate specială de elită a poliției, care a efectuat o misiune de luptă în sudul Ucrainei, ca parte a Regimentului Safari.

Pe 29 mai, zeci de mii de oameni, polițiști, lideri regionali și ai orașului cu peste 350.000 de locuitori au venit să-și ia rămas bun de la acești eroi și să se roage împreună.

Cel mai tânăr dintre soldații uciși avea 29 de ani, cel mai în vârstă – 41. Toți erau căsătoriți și tați. În centrul orașului a avut loc o ceremonie de rămas bun, imaginile au fost copleșitoare.

Toți cei nouă ucraineni loviți de racheta rusească erau ofițeri: colonelul Mihailo Zaițev, locotenent-colonelul Ihor Podzihun, maiorul Dmitro Klimenko, maiorul Bohdan Șcerban, căpitanul Vitali Antoșciuk, căpitanul Bohdan Buleha, căpitanul Vitali Olinik , prim-locotenentul Ihor Bondarciuk Artiur.

Ivan Ișcenko, șeful Direcției Principale a Poliției Naționale din regiunea Vinița a spus: „Știu sigur că sunt eroi pentru noi pentru totdeauna. Trăim vremuri groaznice de război și în fiecare zi, apărându-ne statul de invadatorii ruși, oamenii noștri cei mai buni mor. Din primele zile de război, băieții noștri au plecat să apere țara și să lupte pentru libertate. Îi cunoșteam pe toți personal. Condoleanțe părinților care au crescut fii, soți, copii, și prieteni demni”.

Serghei Morgunov, primarul Vinița, a spus și el: „Acest nenorocit Putin… Această hoardă de barbari urâtă a venit pe pământul nostru să ne distrugă. Și ne-au apărat împreună cu alți frați care au murit și ei alături de aceștia. Au făcut totul pentru a împiedica inamicii să se apropie de casa noastră. Am redenumit una dintre străzi în cinstea Eroilor Poliției, pentru ca aceștia să fie amintiți pentru totdeauna”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News