Videochatul pare să fie pentru multe tinere atrăgătoare un mod facil de a-și câștiga existența. Venite la București de prin toate colțurile țării, fetele – cele mai multe studente -, sunt dispuse să rămână goale în fața calculatorului pentru a-l face fericit pe clientul plătitor, dar și pentru a face un ban cinsitit. Puțini știu însă că, printre ele, sunt și personaje care rămân cu hainele pe ele și, mai mult, intră în pielea psihologului de servicu. ”Timp de opt ore, zi și noapte, fetele stau în fața calculatorului.

Nu se dezbracă, pentru că lucrează la secțiunea non-nud a video chatului. Fac doar conversație în engleză, pe orice teme, cu bărbați fără viață socială care le spun tot felul de povești triste, care le spun neîmplinirile lor”, ne-a dezvăluit unul dintre specialiștii care se ocupă de programul de consiliere al ”actrițelor”. În funcție de problemele clienților, tinerele intră în rol. Fie sunt surori, fie amante, fie soții, fie prietene sau confidente intime. Toată această încărcătură emoțională alimentată în timpul discuțiilor de problemele bărbaților din toată lumea, în special din Australia, America și Canada, ce le aduce însă venituri chiar de mii de dolari, le cam costă pe tinerele ”actrițe”. Din ce în ce mai multe bat la ușa psihologului și cer ajutor.

”Fără să realizeze, fetele încep să sufere de complexul societății care tinde să le elimine. Se însingurează, nu se regăsesc, nu mai au relații normale cu cei din anturajul lor. Eu încerc să le echilibrez emoțional, să le învăț cum să transmită la rându-le emoție fără să se epuizeze mental în timp ce-și joacă rolul în fața clientului care le poate ține chiar și câteva ore într-o discuție. Ele nu câștigă din erotism, ci din felul în care își gestionează emoțiile și asta e deosebit de greu”, a adăugat specialistul în psihologie.

În acest program sunt ”prinse” peste 30 de tinere ce au vârste cuprinse între 20 și 35 de ani. Câteva au vorbit chiar și de sinucidere însă psiholgii echipei care se ocupă de consilierea lor au reușit să le facă să revină pe ”linia de plutire”. ”Cu cele mai vulnerabile fac terapie foarte des, chiar și la două-trei zile. Cu restul, la o săptămână sau două, în funcție de situație”, a conchis psihologul.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News