Melania Trump a spus, într-un videoclip postat joi, că e de părere că „nu există loc de compromis” atunci când vine vorba de „libertatea individuală” a unei femei, notează CNN. Același lucru l-a susținut și în memoriile sale, care urmează să apară pe piață.

„Libertatea individuală este un principiu fundamental pe care îl protejez. Fără îndoială, nu există loc de compromis când vine vorba de acest drept esențial pe care toate femeile îl posedă încă de la naștere: libertatea individuală. Ce înseamnă cu adevărat corpul meu, alegerea mea?”, a spus Melania Trump într-un videoclip postat pe rețeaua X.

Poziția soției lui Donald Trump vine în dezacord cu cea a candidatului republican la Casa Albă. Donald Trump își asumă în mod regulat meritul pentru răsturnarea procesului Roe v. Wade, prin care au fost eliminate protecțiile federale pentru avort și a condus la punerea în aplicare a restricțiilor severe asupra procedurii în statele conduse în mare parte de republicani. Fostul președinte a spus totuși că problema ar trebui lăsată la latitudinea statelor.

Melania Trump a lipsit în mare parte din campania electorală pe fondul celei de-a treia candidaturi a soțului ei la Casa Albă și și-a păstrat o prezență redusă, cu excepția lansării mai multor videoclipuri pe rețelele de socializare în ultimele săptămâni pentru a-și promova cartea, care este programată să fie lansată săptămâna viitoare.

Potrivit The Guardian, fosta primă-doamnă scrie în cartea ei: „De ce ar trebui cineva, în afară de femeia însăși, să aibă puterea de a determina ce face cu propriul ei corp? Dreptul fundamental al femeii la libertatea individuală, la propria ei viață, îi conferă autoritatea de a-și întrerupe sarcina dacă dorește”.

Urmărește-ne pe Google News