Nimeni nu a făcut nicio investiție în infrastructură în ultimii 21 de ani, deși pe aici trec zilnic peste 1.200 de mașini și până la 10.000 de oameni, ceea ce înseamnă un sfert din traficul din vămile terestre din țară. Acum, șefii din județele Vaslui și Iași încearcă să găsească o soluție pentru a spăla rușinea autorităților centrale și chiar a celor de la Bruxelles.

Punctul de trecere a frontierei de la Albița, devenit unul al groazei

Principalul punct de trecere a frontierei dintre spațiul ex-sovietic și cel al marii Uniuni Europene a devenit unul al groazei pentru cele aproape 10.000 de persoane care-l tranzitează zilnic. Plină de gropi ca un drum ordinar dintr-un sat de la marginea județului Vaslui, șoseaua de intrare în țară prin Vama Albița pare una abandonată de autorități a căror singură preocupare a rămas doar verificarea amănunțită a mașinilor și călătorilor care nu au voie mai mult de două pachete cu țigări și o sticlă de tărie.

Autoritatea în administrarea căreia se află punctul de trecere a frontierei, Agenția Națională de Administrare Fiscală, nu a mai băgat niciun leu în infrastructura rutieră în ultimii 21 de ani, cu excepția unor cârpeli în urmă cu vreo cinci ani.

Meci pierdut de Mario Iorgulescu în instanţă: Judecătoria Sectorului 3 i-a respins revizuirea condamnării care îl ţine pe lista fugarilor căutaţi de poliţie
Recomandări
Meci pierdut de Mario Iorgulescu în instanţă: Judecătoria Sectorului 3 i-a respins revizuirea condamnării care îl ţine pe lista fugarilor căutaţi de poliţie

Vama Albita 2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

În aceste condiții, șoferilor care trec prin vamă nu le rămâne decât să dea mărunt din buze și să le zică ”de bine” celor care ar trebui să găsească soluții pentru asfaltarea celor câteva sute de metri de drum. Paradoxal, românii care intră în țară au ajuns să facă chiar comparații cu vama de dincolo de Prut, din Republica Moldova, care este considerată drept un exemplu.

::placeholdeR–>

La rândul său, conducătorul unui TIR din Republica Moldova a mărturisit că, la fel ca alți mulți colegi de-ai săi, și-a stricat cauciucurile în pietrele ieșite în afară pe pista unde se fac controalele documentelor.

Motivarea deciziei CCR în cazul Diana Șoșoacă, prin care i s-a interzis candidatura la președinție: „Luările de poziție oficiale amenință ordinea constituțională”