Cu toate acestea, ”delicatesele” nu pot fi recomandate pentru toată lumea. Cei care au alergii la creveți și la acarieni ar putea reacționa și la această insectă, indiferent dacă sunt consumate sub formă de pulbere ca parte a unei rețete sau ca o gustare crocantă, poate cufundată în ciocolată, mai precizează sursa citată.

Concluzia oamenilor de știință de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (AESA) a rezultat în urma unui studiu, la cererea companiei franceze Micronutris, care are ca obiect de activitate producția de insecte pentru consum.

Astfel, în câteva luni insecta s-ar putea regăsi pe toate rafturile supermarketurilor de pe continentul european.

Componentele principale ale acestei insecte sunt proteinele, grăsimile și fibrele, oferind pentru viitor o potențială sursă de mâncare sustenabilă și cu un nivel scăzut de emisii de carbon, iar când este uscată, are gust de alune.

Jucătorii de vârft din industria hranei din insecte nu au putut până acum să-și valorifice potențialul din cauza lipsei unei aprobări unitare la nivel european.

Astfel de produse sunt interzise la vânzare în Franța, Germania, Italia, Spania și în alte țări europene. Fără aprobarea AESA, ele nu pot fi vândute nicăieri pe continent, însă decizia de azi poate schimba cu totul lucrurile.

Viermele de făină este stadiul de larvă al insectei Tenebrio molitor, specie care aparține familiei Tenebrionidae. Ei sunt crescuți în ferme și hrăniți cu făină de grâu sau tărâțe, deși sunt omnivori.

Viermele de făină poate fi consumat ca aperitiv și vine într-o gamă variată de arome. Alternativ, poate fi transformat în pudră, ca ingredient pentru deserturi.

Foto: Profimedia

 
 

Urmărește-ne pe Google News