Sursa video: Meteoplus/Facebook

Cantitatea mare de precipitații a condus la formarea de viituri și de scurgeri importante de pe versanți, care au afectat mai multe proprietăți și autovehicule de pe raza comunei Cârlibaba.

La Tătarca, dintr-o zonă expusă viiturii, pompierii și lucrătorii SVSU Cârlibaba au salvat șase persoane (patru adulți și doi copii), precum și trei animale (doi câini și un cal).

„Atât persoanele, cât și animalele au fost salvate din calea viiturii și transportate la o altă gospodărie, aflată în afara zonei de pericol (reprezentate de scurgerile de pe versanți)”, a transmis ISU Suceava.

După ce ploaia s-a oprit, lucrători ai Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc au intervenit pentru deblocarea DN 18, km 186+900, la Cârlibaba,

Traficul este continuare blocat, până la degajarea de către echipele DRDP Iași a aluviunilor transportate de pârâul Brătila.

 Zona de munte a județelor Suceava și Neamț s-a aflat, luni seară, sub atenționare Cod galben de vreme nefavorabilă (averse torențiale), ceea ce creează riscul acumulărilor temporare de apă și transportului de aluviuni pe carosabil, de pe versanți și drumurile laterale.

Urmărește-ne pe Google News