Cel putin 12 judete din nordul, centrul si vestul tarii au fost afectate de vantul puternic si de ploile abundente din ultimele zile, iar 175 de localitati au ramas fara electricitate.

Maramures. Furia apelor a afectat 19 locuinte si 55 de anexe din localitatile Botiza, Berbesti, Baia Sprie si Giulesti. In muntii Gutai vijelia a doborat mai multi copaci, iar ninsoarea de sambata noapte a ingreunat traficul rutier.

Suceava. In localitatea Dorna Arini, din cauza aglomerarii de gheturi pe raul Bistrita, 5 case si 15 anexe au fost inundate.

Botosani. In Calinesti furtuna a smuls acoperisul unei case in care locuiau trei persoane. Nu au fost victime.

Alba. Un pod de peste raul Aries a fost luat de ape sambata noapte, din cauza ploilor si a topirii zapezii, iar pe DN 74, in Dealu Mare, au fost caderi de pietre in urma precipitatiilor.

Arad. Vantul a smuls o copertina din tabla, de sute de kilograme, a unui show-room auto. Copertina a fost dusa de vant zeci de metri, avariind 12 masini. Nu au fost raniti.

Bucuresti. Nici Capitala nu a scapat ieri din calea vijeliei. Vantul a reusit sa darame un stalp de pe soseaua Petricani, care a blocat circulatia aproape un sfert de ora. Edilul sectorului 2, Neculai Ontanu, spune ca stalpul a fost mult prea incarcat de cablurile electrice si ca pentru a evita astfel de evenimente va controla toti stalpii din sector. Mai mult, ieri la pranz, rafalele de vant au scos un copac din radacini, pe soseaua Nordului, din sectorul 1. Arborele a distrus complet plafonul unei masini parcate in zona.  ‘Noroc ca nu am fost in masina, ca muream de inima, a spus Mihai Balcanu (30 de ani), proprietarul autoturismului

Urmărește-ne pe Google News