„Ungaria nu vrea să împărtăşească responsabilitatea” acestei alegeri „iraţionale” a celorlalte 26 de ţări şi deci „s-a abţinut”, a afirmat Viktor Orban într-o înregistrare postată pe Facebook. „Ucraina nu este pregătită”, a repetat Orban.
„Extinderea este un proces juridic amănunţit şi bazat pe merit. Am fixat şapte condiţii şi, conform evaluării Comisiei însăşi, trei dintre ele nu au fost îndeplinite”, a declarat el la sosirea la summitul de la Bruxelles. „Deci nu suntem în poziţia de a începe negocierile”, a adăugat el.
Inflexibil asupra chestiunii, el a ameninţat să-şi folosească dreptul de veto, în contextul în care este necesar votul în unanimitate al celor 27 în decizii privind extinderea. În cele din urmă, el a dat însă înapoi.
Viktor Orban şi-a anunţat şi dezacordul faţă de un nou ajutor financiar pentru Ucraina de 50 de miliarde de euro, sub formă de subvenţii şi credite, pentru perioada 2024-2027. „Dacă vreţi bani pe termen lung, o sumă mare de bani, asta trebuie să se facă în afara bugetului comun”, a spus premierul ungar.
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat joi seara că liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova.
parpalache • 15.12.2023, 14:47
Pai inseamna ca și„alegerea”lui este„iraționala”-știind ca „abținerea”la vot,nu inseamna blocarea unei hotarâri!A facut cum a facut URSS in 1950- la votul in Consiliul de Securitate al ONU-având pe ordinea de zi declararea ca agresor a Coreii de Nord-care„invadase Coreea de Sud(in scopul reunificarii)-ceeace ar fi legitimat intervenția...Statelor Unite!URSS(care avea o ințelegere cu SUA -privind imparțirea Coreii și a Vietnamului)...nu s-a prezentat la vot!Iar rezoluția a fost aprobata!Politica!
Marica13 • 15.12.2023, 14:07
Foarte bine...sa isi rezolve problemele si pe urma sa discute.,noi stiu ca sunt interese ascumde...dar nici asa pe fata