„Pentru cât de mult v-ați vândut țara? Pentru cât de mult ați vândut țara, domnule prim-ministru? S-a vândut lui Putin, s-a vândut lui Xi Jinping” a strigat activistul Márton Gyekiczki, referindu-se la liderii Rusiei și Chinei.

Bărbatul a fost pus la pământ de un agent de securitate și scos din sală.

El este membru al partidului Coaliția Democratică din Ungaria și membru al consiliului local dintr-o suburbie a Budapestei.

Agenții de securitate l-au scos din sală pe Márton Gyekiczki. Foto: Hepta

Orbán urmează să se adreseze Parlamentului European miercuri, 10 octombrie, în timpul președinției rotative de șase luni a Ungariei în cadrul blocului comunitar.

Guvernul său a fost mult timp în dezacord cu UE din cauza a ceea ce aceasta consideră a fi restrângerea drepturilor democratice și a fost din ce în ce mai criticat pentru relațiile sale strânse cu autocrații precum Rusia și China.

În timpul conferinței de presă de marți, Orban a deplâns ceea ce el consideră a fi o economie în declin a UE și o competitivitate întârziată față de Statele Unite și China, afirmând că aceasta este „cea mai gravă provocare cu care trebuie să ne confruntăm”.

De asemenea, el s-a declarat împotriva tarifelor recent adoptate de UE pentru vehiculele electrice produse în China și s-a revoltat împotriva imigrației, despre care a spus că duce la distrugerea spațiului Schengen fără vize al UE, deoarece țări precum Germania, Austria, Italia și Slovenia au introdus controale temporare la frontierele lor.

Urmărește-ne pe Google News