Meloni, care se află la putere din 2022 în fruntea unei coaliţii de dreapta, s-a alăturat unui partid post-fascist în tinereţe, dar acum guvernează de pe poziţii conservatoare.

„Ea nu este doar o colegă (a mea), ea este o soră creştină a mea”, a declarat Orban jurnaliştilor în marja forumului economic TEHA din Cernobbio, în nordul Italiei.

Împărtăşirea rădăcinilor culturale „nu a jucat anterior un rol prea important în politica europeană, dar acum ne apropiem de o nouă eră”, a adăugat liderul maghiar.

Înainte de a ajunge la putere, Meloni s-a descris într-un discurs celebru: „Sunt femeie, sunt mamă, sunt italiană, sunt creştină şi nu-mi puteţi lua asta”.

Ea şi Orban sunt de aceeaşi părere cu privire la o serie de probleme, inclusiv cu privire la necesitatea unor politici mai dure în privinţa imigraţiei şi la apărarea valorilor familiei tradiţionale împotriva a ceea ce ei numesc lobby-ul LGBT.

Orban s-a prezentat ca un apărător al identităţii culturale a Ungariei împotriva imigraţiei musulmane şi un protector al valorilor creştine împotriva liberalismului occidental.

Cu toate acestea, Meloni este o apărătoare convinsă a Ucrainei, în timp ce Orban este liderul Uniunii Europene cel mai prorus, care critică cel mai mult sprijinul blocului comunitar pentru războiul Kievului împotriva invadatorului său rus.

Urmărește-ne pe Google News