Șeful Ceceniei, care a trimis trupe în Ucraina pentru a lupta alături de armata rusă, l-a lăudat pe Viktor Orban, care a spus la Tușnad exact ceea ce a susținut ambasadorul Rusiei la București: „Acest război va putea fi încheiat doar cu negocieri americano-ruse. Până atunci nu va fi pace”.

Discursul premierului maghiar a fost aplaudat la scenă deschisă de aproape 2.500 de oameni. Teoria că Ucraina nu e decât interpusa Occidentului a fost repetată sâmbătă, în speech-ul ținut în România de Viktor Orban.

Nu există nicio șansă pentru discuții de pace între Rusia și Ucraina, susține Orban, „deoarece Rusia dorește garanții de securitate. Acest război poate fi încheiat doar cu discuții de pace între Rusia și America”, a spus el.

El a precizat că strategia actuală se sprijină pe patru scenarii: că Ucraina poate câștiga războiul cu arme NATO, că sancțiunile vor slăbi Rusia și vor destabiliza conducerea, că sancțiunile vor răni Moscova mai mult decât Europa și că lumea se va alinia în a sprijini poziția Europei. Această strategie a eșuat, a spus Orban la Tușnad, iar guvernele din Europa se prăbușesc „ca piesele de domino”, în timp ce prețurile la energie au crescut. „Acum este nevoie de o nouă strategie”.

Discursul, practic în conformitate cu întreaga propagandă rusă care justifică invazia Ucrainei, a fost aplaudat de Kadîrov, care a transmis un mesaj amenințător pe contul său de Telegram.

„Prieteni! Multe țări ajung să înțeleagă că operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina va fi finalizată cu succes și că nicio armă furnizată grupărilor naționaliste nu va ajuta la schimbarea finalului.

De la începutul Operațiunii Speciale, conducerea Ungariei a încercat să transmită acest mesaj Europei. Zilele trecute, premierul Viktor Orban, vorbind cu compatrioții săi din Băile Tușnad, și-a exprimat din nou părerea despre situația din Ucraina și despre viitorul Europei. Acesta este un discurs foarte informat, care oferă o analiză sobră a ceea ce se întâmplă. Sunt pe deplin de acord cu poziția lui Viktor Orban. Dar este puțin probabil să se audă în capitalele europene.

Rusia a avertizat în repetate rânduri despre necesitatea respectării acordurilor de la Minsk, s-a opus intrării Ucrainei în NATO, explicând acest lucru ca pe o amenințare directă la adresa securității țării, dar nu a fost ascultată. Mai degrabă, planul era să nu audă nimeni și să forțeze Rusia să intre în acțiune și apoi să sugrume economia țării noastre cu diverse sancțiuni. Aceasta a fost prima greblă proprie pe care au călcat țările alianței. Astăzi, Occidentul și Europa se află într-o criză, atât economică, cât și politică, mai mare decât s-ar putea imagina.

Încă de la începutul operațiunii speciale, țările din alianță au început să furnizeze arme pentru o confruntare prelungită între Rusia și grupurile naziste pe care le crescuseră pe pământul ucrainean, crezând cu sinceritate în slaba componentă militară a țării noastre. Și aceasta este o altă grebla de care NATO se împiedică cu o frecvență de invidiat.

Și câte încercări au fost făcute pentru a stârni disputele războiului civil din Rusia. Toate s-au dovedit a fi eșecuri, pentru că nimeni nu a reușit încă să înrobească sau să spargă poporul Rusiei. Este timpul, domnilor, să recunoașteți că ați subestimat potențialul militar și uman al statului nostru și să vă gândiți bine înainte de a forța Rusia să ia măsuri militare. Mai bine nu depășiți linia asta!”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News