NATO „se apropie de război” în fiecare săptămână, a declarat Orban la radioul de stat ungar, în timp ce miniștrii de externe ai alianței s-au întâlnit în capitala Cehiei pentru a discuta despre ajutorul militar acordat Ucrainei.

Orban a mai spus că negocierile referitoare la trimiterea de instructori militari francezi în Ucraina și de a permite armatei ucrainene să folosească arme occidentale pentru a ataca ținte rusești sunt idei „îngrijorătoare” și care duc NATO mai aproape de război.

Din punctul său de vedere, o misiune NATO în Ucraina ar putea duce la un război mondial, în loc să protejeze statele alianței.

„Este absurd ca NATO, în loc să ne apere, să ne tragă pe noi, un stat membru, într-un război mondial. Este la fel de absurd ca și cum un pompier ar decide să vină să stingă un incendiu cu un aruncător de flăcări”, a afirmat liderul de la Budapesta.

Afirmațiile lui Orban vin la o zi după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că „a venit timpul” ca membrii blocului militar să reconsidere unele dintre restricțiile legate de utilizarea armelor oferite Kievului.

Viktor Orban, care este apropiat de Moscova, a fost de multe ori în dezacord cu națiunile occidentale în legătură cu sprijinul acordat Ucrainei după declanșarea invaziei ruse.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News