Viktor Orban și-a exprimat entuziasmul după o întâlnire pe care a avut-o miercuri miercuri la Londra cu premierul britanic Theresa May, el anunțând cu această ocazie că amândoi sunt de acord cu ideea ca problema libertății de circulație a forței de muncă în contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană să fie abordată conform principiului reciprocității.

În declarațiile acordate presei după această întrevedere, șeful executivului ungar a apreciat că în final lumea poate găsi soluții în fața problemelor dacă este capabilă să se elibereze singură de ideologia dominantă a vremii. „Cred că acest lucru s-a întâmplat acum în Statele Unite, iar aceasta oferă lumii șansa de a se rupe de această ideologie, corectitudinea politică, și un mod de a gândi care pleacă de la realitate”, a comentat Orban pe marginea rezultatului scrutinului prezidențial din SUA.

În plus, Orban a postat pe Facebook  că victoria lui Trump este ‘o veste grozavă care arată că ‘democrația încă trăiește.

Donald Trump este noul președinte al SUA

Donald Trump este noul președinte al SUA. Donald Trump a reușit să se impună în fața lui Hillary Clinton și să strângă cei minim 270 de electori necesari pentru câștigarea alegerilor din SUA. Republicanul a fost sunat de Hillary Clinton, care și-a recunoscut înfrângerea. La scurt timp, miliardarul a susținut discursul victoriei.

Hillary Clinton a pierdut alegerile prezidenţiale, după ce a obţinut cu 71 de electori mai puţin decât rivalul republican, deşi a strâns cu 136.053 mai multe sufragii în toate statele americane prin comparaţie cu Donald Trump, potrivit datelor CNN. Această situație s-a a mai avut loc și în trecut. De exemplu, în anul 2000, democratul Al Gore s-a găsit în aceeaşi situaţie, după ce a câştigat votul popular, dar l-a pierdut pe cel al electorilor, iar mandatul prezidenţial a fost câştigat de George W. Bush.

Sumar:

 
 

Urmărește-ne pe Google News