„Nutriția corespunzătoare și somnul suficient sunt cei mai importanți factori care favorizează acumularea de energie necesară procesului de învățare. Tensiunea nervoasă se amplifică atunci când se lucrează după doar trei ore de somn, când alimentele pline de zahăr, grăsime și sare sunt principala sursă de alimentație. Organismul are nevoie de timp să asimileze alimentele și de aceea un mic dejun nutritiv, urmat de mese echilibrate pot susține stresul psihic. Un somn liniștit și odihnitor este influențat de tipul de alimente consumat și de aceea, cu o noapte înainte de examen, trebuie să se evite ingerarea de alimente care îngreunează digestia”, explică nutriționistul Lygia Alexandrescu. Potrivit acesteia, există o serie de alimente care pot îmbunătăți, prin consumarea lor, funcțiile creierului. Astfel, o dietă bogată în acizi grași esențiali omega 3 poate ajuta la menținerea vaselor de sânge de la nivel cerebral libere și neobturate și la o funcționare corespunzătoare a celulei nervoase, acest lucru putându-se realiza foarte simplu consumând de două — trei ori pe săptămână pește. Ea a afirmat că printre alimentele care stimulează activitatea cerebrală se află avocado, banana, drojdia de bere, broccoli, pepenele galben, ouăle, carnea de pui, pește (ton, somon), semințele de in, germenii de grâu, portocala, orezul brun, legumele cu frunze verzi, soia, kefirul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro