Standurile în aer liber care vând vin fiert s-au înmulţit în Germania, pe măsură ce proprietarii de baruri şi restaurante încearcă să câştige nişte bani în timpul carantinei. Politicienii se tem că adunările de oameni care consumă alcool, deseori fără a purta mască şi a respecta distanţa socială, ar putea prejudicia eforturile de a ține sub control pandemia, potrivit Reuters, citată de Agerpres.
Standurile cu vin fiert funcţionează la capacitate maximă. Cei infectaţi astăzi îi vor infecta pe alţii săptămâna viitoare. Ne confruntăm cu o situaţie similară în alte oraşe?
Karl Lauterbach, expertul în sănătate publică de la SPD, pe Twitter:
La rândul său, ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, i-a criticat pe cei care au acţionat imprudent, subliniind că în timp ce unii se îngrămădesc la standurile cu vin fiert, angajaţii din sistemul medical lucrează non-stop pentru a salva vieţi la terapie intensivă.
Pentru unii proprietari, servirea de vin fiert către germanii care caută să se bucure de sărbători în absenţa târgurilor de Crăciun este singura modalitate de a face bani.
Sâmbătă, poliţia din Heidelberg a fost nevoită să intervină pentru a despărţi o mulţime de aproape 200 de persoane care luau parte la un festival al vinului fiert.
Landul Bavaria, care până acum are cele mai multe decese de pe urma coronavirusului, a decis să interzică vânzarea de alcool în aer liber începând de miercuri, în timp ce landul Renania-Palatinat (sud-vestul Germaniei) a interzis vânzarea vinului fiert pentru acasă.