Un copil a murit pentru ca n-a venit ambulanta
* Ionut Alexandru, de un an si opt luni, din localitatea constanteana Pantelimon, a murit, dupa ce in urma cu o saptamana a fost externat din Spitalul Judetean Constanta. Desi parintii au chemat de urgenta ambulanta, aceasta a ajuns cu intarziere, impiedicata fiind de nameti.
* in sudul tarii transportul rutier si feroviar a fost grav perturbat. Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a tinut ieri o conferinta de presa prin telefon. El a spus ca se afla pe Autostrada Soarelui care tocmai a fost deblocata, iar situatia in transportul feroviar este aproape normala. Ieri dupa-amiaza mai erau blocate doua drumuri nationale – DN 3 – Constanta si DN 67 – Mehedinti si 69 drumuri judetene.
* Caderile de zapada si vantul puternic care ingreuna activitatea mijloacelor de deszapezire au facut ca ieri pana la orele pranzului 9 drumuri din judetul Iasi sa fie blocate.
* Sute de jandarmi au participat la operatiunile de inlaturare a nametilor de pe carosabil sau din perimetrul institutiilor publice. Este vorba despre efective ale jandarmeriei din judetele Constanta, Olt, Ialomita, Giurgiu, Tulcea si Timis.
Substantele ecologice, ineficiente cand ninge abundent
Pentru deszapezirea din zilele trecute s-au folosit sute de tone de substante ecologice care sa previna deteriorarea asfaltului. Pretul acestora variaza intre o suta si patru sute de euro tona, dar eficacitatea lor antipolei nu a fost pe deplin dovedita. „Cand ninge abundent, substantele nu sunt eficiente. Aproape toate societatile de salubrizare au folosit pana la urma sare bruta pentru a se putea circula totusi in conditii optime”, ne-a spus unul dintre responsabilii cu deszapezirea. Folosirea substantelor ecologice e obligatorie in timpul deszapezirii, chiar daca eficacitatea lor e mai scazuta decat cea a sarii. Primarul general a semnat anul trecut o hotarare in acest sens pentru a preveni uzura covoarelor asfaltice.