Daniel Serbanescu, de profesie electronist, are capacitatea de a „absorbi” fara nici un fel de efort energia vitala care il inconjoara. Mai mult decat atat, bucuresteanul, maestru in arta spirituala Reiki, e capabil sa o si transfere apoi, la fel de usor, in corpul unor oameni suferinzi. Chiar si de la distanta.
„Metoda este de sorginte japoneza. „Rei” inseamna, in traducere aproximativa, universal, iar „ki” – suflu vital. Captarea suflului vital universal, adica. Initiatorul acesteia, Mikao Usui, a pornit de la o intrebare obsedanta pentru toate timpurile: „Cum reusea sa vindece Isus?” Dupa ce a studiat indelung, japonezul a avut o revelatie. A primit modul de folosire a energiei, iar ulterior a inceput sa vindece si sa pregateasca alte persoane”.
Pentru Daniel Serbanescu, totul a inceput in urma cu trei ani, cand si-a cumparat o carte ce facea referire la arta Reiki, mai putin cunoscuta la noi. Atunci nu si-a dat seama, dar ceea ce se afla intre copertele cartii avea sa stea la baza unui nou inceput. Cel al initierii sale in arta Reiki. Cand a simtit ca a ajuns la o oarecare maturitate profesionala, maestrul, pregatit de Antoaneta Roman, specialista in arta Reiki, s-a decis sa lucreze cu bolnavi.
Primii pacienti i-au fost sotia, prietenii si colegii de serviciu. Pe mama lui a tratat-o dupa ce aceasta fusese operata, de la distanta. De la Bucuresti la Ploiesti. Nu a trebuit decat sa fie sunat pentru a putea intra pe aceeasi unda cu pacientul. Acum, are in grija mai multi bolnavi de dischinezie biliara si chiar doi oameni semiparalizati.
O sedinta prin metoda Reiki dureaza 15-30 de minute
„Nu este vorba de diagnosticare. Nu vreau sa intru pe taram medical. Eu le spun oamenilor locul care e atins de boala si incerc sa il vindec. Trauma lor e resimtita si in corpul meu. Daca pe pacient il doare ficatul, de exemplu, ma doare si pe mine. E vorba de perceptie senzoriala. Simt presiuni, furnicaturi, am senzatia de caldura sau de rece. Apare si senzatia de fluid care curge prin corp. Dar aud si voci interioare ce imi spun „plamanul” sau „ficatul” este locul bolnav. E vorba de transfer de energie”, spune Daniel.
De regula, Daniel Serbanescu sta intr-o sedinta cu un pacient intre 15 si 30 de minute. „In principiu, se trateaza orice fel de boala. Chiar daca nu reusesc sa vindec in totalitate, macar reusesc sa induc o stare de confort. E foarte important pentru cei aflati in starea terminala a bolii. In timpul sedintei nu trebuie sa ma concentrez in mod deosebit, ci sa ajung la o stare de relaxare totala care sa imi permita sa realizez transferul de energie. Forta imi intra prin crestetul capului si iese, catre bolnav, prin maini. Eu folosesc doar ce imi da natura. Energie”, explica terapeutul.
Cu toate ca are cel mai inalt grad, de maestru, in arta Reiki, Daniel stie ca nu e un geniu in materie. De aceea, ar vrea sa cunoasca cat mai multi practicanti ai acestei arte, tocmai pentru a incerca sa isi perfectioneze performantele. Ar vrea sa mearga in Japonia. Telul imediat este incercarea de a trata „aici, cat mai multi oameni. Numai asa imi voi cunoaste cu adevarat capacitatile”, afirma Daniel.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!