Pentru a nu fi afectaţi de frig vă recomandăm evitarea deplasării la primele ore ale dimineţii sau seara, când temperaturile sunt extrem de scăzute, alegeţi haine groase care să va asigure protecţia feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de caldură şi încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor, consumul de lichide calde, evitarea expunerii prelungite la frig şi alternarea expunerii cu repausul în spaţii încălzite precum cele publice, magazinele, staţiile de benzină, gări, precum şi evitarea imobilizării prelungite şi asigurarea unei activităţi fizice.

Dacă sunteţi sofer şi plecaţi la drum lung nu uitaţi să aveti lichide pentru 24 de ore, alimente precum şi medicaţia cronică. Este bine să aveţi în maşinaă pături sau alte mijloace suplimentare pentru a asigura încălzirea. Şi în aceste cazuri e bine sa evitaţi imobilizarea prelungită şi să asigurati măcar o activitatea fizica minimală. NU plecaţi la drum fără a umple rezervorul întrucât la un consum mediu orar de 1 litru de benzină/motorin[ un rezervor plin de 40-50 de litri v[ poate asigura ]ncălzirea în maşină pentru cel puţin o zi. NU părăsiţi maşina dacă este viscol şi nu puteti preciza distanţa pâna la adăpost deoarece vă puteţi rătaci iar hipotermia se instaleaza mult mai repede în condiţii de vânt şi umezeală.

Evitaţi consumul de alcool atunci când sunt temperaturi scăzute pentru că falsa senzaţie de încălzire iniţială este asociată cu piederi importante de căldura datorate vasodilataţiei şi cu risc crescut de instalare a degerăturilor şi a hipotermiei”,ne-a spus medicul Tudor Ciuhodaru.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News