Potrivit specialiștilor, aşa-numita „lună albastră” nu este nici pe departe albastră, iar acest termen se asociază cu fenomenul rar caracterizat de faptul că Luna plină apare de două ori în aceeaşi lună calendaristică. Denumirea se pare că este o eroare făcută de astronomul James Hu Pruitt. El a folosit termenul de „lună albastră” într-un articol publicat în anul 1946 , iar greșeala a fost recunoscută în 1999, dar denumirea încă se mai folosește și astăzi.
Acest fenomen , al apariţiei de două ori a Lunii pline într-o singură lună calendaristică va mai fi înregistrat abia în anul 2018, pe 31 ianuarie, dar și în martie. Apoi acest fenomn se va mai înregistra abia în 2037, potrivit space.com.

Ce spun astrologii

Ca orice fenomen astronomic şi acesta ne poate afecta după cum spun astrologii. Mesajul aceste luni, este în consecință să fim vigilenți, urmărindu-ne propriul comportament dar și pe al celorlalți, să observăm unde lipsa de acțiune și starea de negare ale unor aspecte pot permite altora să abuzeze de acest fapt și să comită nedreptăți, potrivit antenastars.ro.
Majoritatea oamenilor tind să aibă în această perioadă un comportament instinctual, care afectează drastic puterea decizională și discernământul. Acesta este și unul dintre motivele pentru care nu este recomandat să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi uneori pripite sau pot fi influențate de mediu sau diferite persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat.
 
 
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News