Manifestanții au creat o mare colorată de umbrele pe străzile din zona Kowlon, unde se află mai multe mall-uri și hoteluri, arată The Washington Post. Oamenii purtau umbrele pentru a nu fi identificați cu ajutorul camerelor de supraveghere video de pe străzi.
Unii purtau steagurile Cataloniei, în semn de solidaritate cu mișcarea de independență din Spania.
Printre protestatari se aflau familii întregi, cu copii și oameni în vârstă, ceea ce demonstrează că mișcarea de stradă pro-democrație din Hong Kong și-a păstrat un puternic sprijin popular, în ciuda confruntărilor violente.
Protestatarii au aruncat cu sticle incendiare într-o secție de poliție, după ce agenții din interior au tras cu gaze lacrimogene pentru dispersare lor.
Poliția a folosit mai mult ca înainte tunurile de apă, iar oamenii au început să tușească și să vomite, ceea ce înseamnă că forțele de ordine au introdus substanțe iritante în apă.
De asemenea, asupra protestatarilor s-au tras și jeturi cu lichid albastru, pentru a fi identificați ulterior.
Poliția a tras cu apă colorată în albastru inclusiv în Moscheea Kowloon, lovind în plin oamenii care o păzeau de protestatari.
Este absurd, poliția a înnebunit pur și simplu. Am venit aici doar să protejăm moscheea de protestatari, iar poliția ne-a atacat. De ce au făcut asta, din moment ce noi eram pașnici?
Jeremy Tam, parlamentar pro-democrație:
Manifestanții au ridicat baricade pe străzi, iar pe măsură ce scutierii avansau, se retrăgeau spre următoarea, spre deosebire de celelalte dăți, când rămâneau să se bată cu forțele de ordine.
Protestatarii au aruncat cu sticle incendiare și cărămizi în magazine, apoi aruncau produsele din vitrine pe stradă. De asemenea, au vandalizat stații de metrou și sedii de bănci chineze.
Cea mai gravă criză de la retrocedarea către Beijing
Poliția a spus că marșul de duminică este ilegal din cauza pericolului pentru siguranța publică.
Manifestanții sunt nemulțumiți și din cauza faptului că șefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a interzis purtarea măştilor în timpul protestelor.
Mișcarea pro-democrație protestează față de ”mâna fermă” a Beijingului asupra orașului și cere mai multă democrație.
Fosta colonie britanică traversează din iunie cea mai gravă criză politică de când a fost retrocedată Beijingului în 1997.
Zeci de mii de oameni protestează aproape zilnic, iar confruntările cu forțele de ordine devin tot mai violente.