Viorel Cataramă, care deține în prezent funcția de vicepreședinte al PNL sector 2, a anunțat că se va înscrie în cursa pentru președinția liberalilor, pentru că un sondaj a arătat că 57% dintre români susțin ideile sale legate de eliminarea ajutoarelor sociale pentru cei care nu muncesc, privatizarea învățământului și a sistemului de sănătate.

Cataramă a spus că are 35 de semnături necesare depunerii moțiunii și că va începe un turneu prin organizații, pentru promovarea candidaturii.

Potrivit Statutului PNL, o moțiune, pentru a fi depusă, are nevoie de cel puțin 35 de semnături din partea membrilor PNL, care constituie grupul de promovare. Moțiunea presupune candidatura liderului acesteia la șefia PNL. După depunere, cel puțin 10 filiale trebuie să valideze moțiunea, prin vot în Colegiul Director Judeţean (CDJ), format din BPJ,președinţii organizaţiilor locale de pe raza judeţului respectiv și primarii membri PNL.

O filială poate valida mai multe moțiuni, dar NU poate da mandat imperativ delegaților la congres pentru a vota sau nu o anumită moțiune. Moțiunile care îndeplinesc condițiile de validare a cel puțin 10 filiale intră în congres. În congres este ales doar președintele PNL, prin alegerea moțiunii pe care o conduce. Celelalte funcții se aleg ulterior în Consiliul Național.

Recent, Viorel Cataramă a declarat că este nevoie de privatizarea integrală a învăţământului superior în România şi a sistemului de sănătate. El a pledat și pentru eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele capabile să muncească. Opinia liberalului nu a fost însă asumată de conducerea PNL București.

„De ce trebuie să plătim noi din banii noştri studiile unui viitor medic timp de şase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci, tot învăţământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parţial învăţământul mediu şi învăţământul primar”, a afirmat Cataramă sâmbătă de la tribuna Consiliului de Coordonare al PNL Bucureşti.

Cataramă a mai spus că „degeaba facem 3.500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operaţie se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News