Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis ca Viorel Hrebenciuc să fie achitat pentru acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat și instigare la spălarea banilor, dar l-au condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, ca urmare a recunoașterii învinuirii și a denunțurile făcute. Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Hrebenciuc a fost în arest preventiv și în arest la domiciliu.
Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat tot la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la trafic de influență, după recunoașterea învinuirii. Instanța a mai dispus achitarea lui Andrei Hrebenciuc pentru constituire de grup infracțional și instigare la spălarea banilor. Pedeapsa lui Andrei Hrebenciuc a fost suspendată pentru un termen de încercare de 4 ani.
Ioan Adam a fost achitat pentru instigare la abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat, dar a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență.
Judecătorul Ordog Lorand Andras, de la Tribunalul Covasna, a fost achitat pentru abuz în serviciu, dar a primit o pedeaapsă de 3 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, respective pentru banii primiți de la Ioan Adam. Ordog are interdicție să mai profeseze ca magistrat. În cazul lui Ordog, pentru fapta de luare de mită, unul dintre cei trei judecători din complet a avut o opinie separate, apreciind că acesta trebuie achitat pentru acuzația că a luat mită de la Ioan Adam.
Gheorghe Paltin Sturdza a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influență. Judecătorii au dispus ca Sturdza să fie achitat pentru constituire de grup infracțional organizat.
Tudor Chiuariu, fost senator și fost ministru al Justiției, a fost achitat pentru toate faptele de care a fost acuzat de procurorii DNA, respectiv constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălarea banilor.
Dan Constantin Bengescu a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și a fost achitat pentru constituirea unui grup infracțional organizat.
Iosif Kadas a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență.
Sorin Ion Iacob a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influență și a fost achitat pentru constituire de grup infracțional organizat.
Ioan Mătășel a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență și a fost achitat pentru constituire de grup infracțional organizat.
Instanța a dispus achitarea lui Daniel Constantin Călugăr, pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de influență.
Gabriela Rodica Zaharia (fostă Sturdza) a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, pentru complicitate la cumpărare de influență, judecătorii dispunând suspendarea executării, pe o durată de 4 ani
Anca Roxana Adam, judecător la Tribunalul Braşov la data faptelor, soția lui Ioan Adam, a fost condamnată la 2 ani de închisoare, pentru complicitate la cumpărare de influență și achitată pentru constituire de grup infracțional organizat. Instanța a dispus suspendarea executării pedeapei, pe un termen de încercare de 4 ani.
Adam Crăciunescu, fost director al Romsilva, a fost achitat atât pentru acuzația de abuz în serviciu, cât și pentru cea de constituire a unui grup infracţional organizat.
Iulian Durlan, fost primar al comunei Căiuți, județul Bacău, a fost achitat pentru constituirea unui grup infracțional organizat.
Judecătorii ICCJ au anunţat miercuri decizia, după ce au amânat de patru ori pronunţarea în acest caz.
Dosarul a fost trimis de procurorii DNA instanței supreme în ianuarie 2015 și judecata a fost finalizată în 23 februarie. În cei aproape trei ani cât a durat judecata în fond, au avut loc peste 60 de termene.
În octombrie 2015, Viorel şi Andrei Hrebenciuc, dar şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut faptele și au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată.
Fostul deputat Hrebenciuc a admis în fața judecătorilor că este vinovat de ce îl acuză procurorii DNA şi a povestit că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Gheorghe Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimbul intervenției, el urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adițional pe numele fiului său, Andrei.