El a mai arătat că atenţionarea pe care România a primit-o din partea Comisiei Europene se referă la deficitul structural şi obligă România să prezinte până în octombrie un plan de măsuri în sensul ajustării acestui deficit.
„Atenţionarea pe care am primit-o de la Bruxelles vizează o notificare în legătură cu o deviaţie semnificativă de la parcursul legat de deficitul structural. Aşa cum tratatul ne obligă pe noi ca atunci când după un exerciţiu se înregistrează un deficit structural mai mare, în exerciţiul următor se impun măsuri de ajustare. Vă reamintesc 2016, guvern tehnocrat, a însemnat 3,06 deficit bugetar în termeni ESA, 2,6 deficit structural. 3,06 – ne-a trecut glonţul pe la ureche, ar fi putut să genereze procedura de deficit excesiv. Am scăpat. 2,6 pe deficit structural a generat această atenţionare în legătură cu devierea semnificativă care ne obligă ca până în luna octombrie să prezentăm Comisiei Europene un program de măsuri în sensul ajustării”, a afirmat Viorel Ştefan la Parlament.
Citește și: Ce prevede forma finală a legii salarizării unitare: Sporuri de suprasolicitare psihică, indemnizații de vacanță și indemnizaţii de hrană
Întrebat dacă în aceste condiţii se mai poate aplica programul de guvernare, Ştefan Viorel a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla.
Legea salarizării a fost promulgată, miercuri, de președintele Klaus Iohannis, transmite Administrația Prezidențială, într-un comunicat.
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 28 iunie a.c., decretul de promulgare al Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Citește și: Primarul din comuna unde slujește preotul Cristian Pomohaci, declarații uimitoare. Ce le făcea oamenilor