PNL a cerut inițial ca premierul să vină în Parlament în săptămâna 5 – 9 noiembrie, însă Dăncilă a transmis că nu se poate prezenta în intervalul respectiv, având agenda ocupată. Conducerea Camerei Deputaților a stabilit, săptămâna trecută, data la care Dăncilă trebuie să se prezinte în plenul Camerei.

„După 10 încercări depuse în scris la conducerea Camerei Deputaţilor, astăzi, în unanimitate, Partidul Naţional Liberal a reuşit aducerea în faţa Parlamentului a premierului Viorica Vasilica Dăncilă în data de 14 noiembrie. Propunerea referitoare la dată, în mod surprinzător, a fost făcută chiar de Liviu Dragnea. Partidul Naţional Liberal a solicitat în scris de 10 ori, data a ales-o Liviu Dragnea. Vom vedea care este scopul acestei deschideri pe care a manifestat-o la modul cel mai maliţios cu putinţă şi cinic cu putinţă”, declara liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, după şedinţa conducerii Camerei, potrivit Agerpres.

Turcan a mai spus că PNL va sancţiona toate derapajele în această dezbatere.

„Însă, pe fond, important este că vom avea ocazia să o întrebăm pe premierul României de ce a acceptat ca Guvernul să fie luat pe persoană fizică, în subordinea totală a lui Liviu Dragnea, de ce agenda guvernamentală în interes public este complet inexistentă, de ce bani europeni care ne sunt puşi pe masă nu sunt absorbiţi, de ce România a ajuns ruşinea Uniunii Europene şi suntem în punctul de a primi o sancţiune împotriva căreia luptăm pe toate fronturile, pentru că e vorba de noi şi de mândria noastră, ca ţară, să o primim din partea UE. (…) Atragem atenţia că această ocazie poate să fie momentul restabilirii adevărului în Parlamentului României. Partidul Naţional Liberal va sancţiona toate derapajele în dezbaterea din Parlament şi sperăm că vom trage semnalul că această guvernare incompetentă condusă de Viorica Vasilica Dăncilă şi compania trebuie să înceteze”, a mai spus Turcan.

Dăncilă se va prezenta în fața parlamentarilor în aceeași zi în care în plenul Parlamentului European ar putea fi votată rezoluția privind statul de drept în România.

Parlamentul European este profund îngrijorat de modificările la legislaţia judiciară şi penală din România, care ar putea submina în mod structural independența sistemului judiciar și capacitatea de a combate eficient corupția, arată draftul rezoluţiei privind statul de drept.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European vor discuta joi, 8 noiembrie, despre această rezoluție. Dacă va exista un acord, ea va fi votată pe 14 noiembrie în plenul Parlamentului European.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO/ Ultima apariție la TV a lui Florin Busuioc, înainte de a suferi un infarct pe scenă. Busu nu a prezentat vremea marți seară, fiind la Craiova

Cine sunt medicii care l-au operat pe Florin Busuioc și i-au salvat viața. Unul din ei este la finalul rezidențiatului și a venit de acasă pentru a-l opera pe Busu

Urmărește-ne pe Google News