„Filmul a făcut 20 de ani, fetița mea a făcut 20 de ani. Gândiți-vă că debutul meu era exact la o vârstă 20 cu plus, dar din punct de vedere psiho-emoțional și al exercițiului de viață eu eram mult mai mică. Eram o fetiță venită din provincie, din Basarabia, din anii aceia dinainte de Revoluție, în care totul era rigid, totul era tabu, nu se discutau lucrurile acestea”, a povestit actrița Viorica Vodă la Digi 24.

Eu am prins căderea sistemului sovietic. Eram un copil foarte emotiv, foarte sensibil, o tipologie a unei ingenue de provincie. Nu aveam nicio experiență și eram și singură, nu am avut familia și nu mi-a fost ușor să mă adaptez în anii 90. Viața era crâncenă în București după Revoluție.

Actrița Viorica Vodă:

Întrebată de jurnalistul Digi24 ce a însemnat hărțuirea sexuală pentru „o fată extraordinar de frumoasă din Republica Moldova”, Viorica Vodă a răspuns că „au fost foarte multe fete frumoase care au aspirat la acest personaj” din filmul Filantropica.

„Regizorul, când își alege actrița, pornește de la viziune. El a avut o anumită viziune. Cred că faptul că eu am luat rolul a fost pentru că a văzut altceva decât acea formă de frivolitate expusă, sigură, fata care este conștientă că este frumoasă. Aveam un corp educat, sport fac din copilărie, este un mod de viață pentru mine”, a explicat actrița.

„Elementul-cheie nu pornește de la suprafață. Ei caută să muște, să atace acolo unde știu că nu pot să ajungă ușor. Nu caută facilul”, a mai spus ea.

Actrița a precizat că în teatru și film se lucrează „pe stres, pe anxietate, pe agresiune” și că „trebuie să țipăm, să urlăm, să întimidăm”. „Nici mediul în care am lucrat nu a fost tocmai sănătos”, a spus ea.

Vodă a subliniat că după dezvăluirile făcute pe scena Premiilor Gopo, a primit sute de mesaje din partea unor femei și a bărbaților care au solidarizat cu ea. „În sfârșit nu m-am simțit singură. Înseamnă că nu sunt absurdă”, a spus actrița.

„Nu vorbim de drama mea, pentru că sunt un om puternic, am găsit puterea, nu este ușor să gestionezi o situație de genul acesta. Nu este ușor, dar ulterior, văzând reacțiile sincere ale oamenilor, mesajele lor, sunt convinsă că pot să ajut pe mai departe tinere care poate sunt ca mine, măcar ca o formă de prevenție. Să știe cum să reacționeze, să gestioneze, să apeleze, să ia măsuri. Pe vremea mea, legea nu te apăra”, a mai punctat Vodă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News