Marți, 7 martie, ministrul energiei, Virgil Popescu, este audiat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). El are calitatea de martor în dosarul măștilor neconforme cu MApN, în care sunt implicați șeful ROMARM, Gabriel Țuțu, și familia Pițurcă.

Popescu și Țuțu sunt extrem de apropiați încă din 2019. Țuțu conduce ROMARM, companie aflată în subordinea Ministerului Economiei, condus, în trecut, de Popescu.

Libertatea a scris recent despre cum Popescu și Țuțu au promis, în campania electorală din 2020, o fabrică de armament în Mehedinți. În locul destinat este o groapă de gunoi.

Ziarul a scris despre afacere încă din 2022.

În anul 2023, atât Gabriel Țuțu, cât și Alexandru și Victor Pițurcă au fost reținuți pentru 24 de ore în dosar, însă au fost lăsați liberi.

La DNA a fost audiat, în luna februarie, și generalul-maior Dragoș Popescu, șeful direcției medicale din MApN.

Tatăl și fiul au scăpat de controlul judiciar

Pe 17 februarie 2022, Libertatea a publicat o investigație despre „pasa” de 11 milioane de lei pe care fiul lui Victor Pițurcă a primit-o din bugetul MApN, printr-o firmă care a livrat măşti neconforme pentru medicii din spitalele militare COVID. 

MApN a încheiat contractul cu Helios Dentserv, dar ulterior 98% din bani au mers către PAV Green Energy, firma lui Piţurcă jr. 100.000 de măşti FPP3 din acest contract au fost distribuite în unităţile sanitare ale MApN, iar după patru luni s-a descoperit că ele erau neconforme. 

MApN a dat în judecată Helios Dentserv, cerându-şi banii înapoi, dar apoi părţile s-au împăcat!

Într-un drept la replică trimis redacției, unul dintre cei implicați în caz, colonelul Cristian Constantin Popescu a dezvăluit cum a fost retrogradat după ce s-a împotrivit afacerii. El era încadrat ca șef al Centrului Farmaceutic Zonal (CFZ) al MApN.

Victor Pițurcă și Alexandru au fost reținuți pe 30 ianuarie și pe 31 ianuarie. Între timp, ambii au scăpat de controlul judiciar.

 
 

Urmărește-ne pe Google News