Inițial, compania miliardarului britanic Richard Branson a vândut circa 600 de rezervări de bilete, la un preţ care varia între între 200.000 şi 250.000 de dolari, dar acum prețul pentru un zbor în spațiu a urcat la 450.000 de dolari.

Virgin Galactic estimează că noul tarif „a fost bine primit”.

„Intrăm într-o perioadă de îmbunătăţire a flotei cu o foaie de parcurs clară pentru a creşte durabilitatea, fiabilitatea şi predictibilitatea vehiculelor noastre din serviciul comercial, anul viitor”, a afirmat Michael Colglazier, CEO-ul companiei de turism spațial, într-un comunicat.

Cererea pentru călătorii în spaţiu este puternică şi vindem locuri mai repede decât ne aşteptam.

Michael Colglazier, CEO-ul Virgin Galactic:

Virgin Galactic îşi propune să vândă 1.000 de bilete înainte de lansarea primului zbor comercial, la sfârşitul anului 2022.

Richard Branson, primul miliardar care a ajuns în spațiu

Fondatorul Virgin Galactic, antreprenorul britanic Richard Branson, a fost, pe 11 iulie 2021, primul miliardar care a călătorit în spaţiu la bordul navei spaţiale a unei companii private, pe care el însuşi a creat-o.

Branson l-a devansat, astfel, pe Jeff Bezos, care a călătorit în spaţiu cu o navă Blue Origin, câteva zile mai târziu.

În luna septembrie, nava Virgin Galactic a fost temporar reţinută la sol de autorităţile americane, în urma unui incident petrecut în timpul unui zbor. Nava a zburat, atunci, pentru scurt timp în afara spaţiului aerian autorizat pentru misiune.

Ulterior, la mijlocul lui octombrie, Virgin Galactic a anunţat amânarea lansării serviciului comercial de călătorie în spaţiu până în trimestrul al patrulea al anului 2022, timp în care își propune îmbunătăţirea siguranţei vehiculelor. Compania deținută de Branson a precizat luni că este „în grafic” în privinţa acestui termen.

Urmărește-ne pe Google News