Acesta este transmis prin intermediul unui fișier cu extensia .dragnea, iar când îl deschizi, acesta ar trebui să cripteze datele și să afișeze un mesaj. Spre deosebire de alți viruși de tip ransomware, acesta nu cere să plătești în Bitcoin pentru deblocarea datelor.
„Permite-mi să-ți explic ce se întâmplă: fișierele tale personale vor fi distruse. Documente, poze, video-uri etc…Și stai liniștit, nu ai cum să oprești asta. De ce? Pentru că așa vrea mustața mea. Nu am BTC wallet și nici nu-mi fac, că nu știu cum. Așa că odihnească-se-n pace! Acum, să așteptăm împreună”, este mesajul afișat.
Cei care încearcă să introducă o cheie greșită de decriptare vor primi o eroare numită „nu mor caii când vor câinii”, informează Digi 24.
Seems someone from Romania is working on his ransomware: https://t.co/UzV9JKz2UP
Calls itself Jigsaw, but it’s only Stupid w/ a Jigsaw style GUI…
This sample not encrypts, but if would, it would use extension: .dragnea@BleepinComputer @demonslay335
cc @campuscodi pic.twitter.com/blzs7kdDeh— MalwareHunterTeam (@malwrhunterteam) 31 July 2018
Recent, a circulat un alt virus, sub forma unei știri false care anunța că Rowan Atkinson a murit. A făcut înconjurul lumii și mulți useri au căzut în capcană.
Ca fapt divers, anul trecut, peste 1,2 milioane de persoane au fost atacate, pe mobil, de programe cu conținut pornografic.
- FOTO – twitter.com/malwrhunterteam
Citește și: Posesorul unei mașini înmatriculate în Belgia cu număr personalizat: „Circul cu ea în România din 2015. Nu mi-au spus că ar fi ilegal”